Заплатите на авиодиспечерите са около 10 000 лева, а нови работни

...
Заплатите на авиодиспечерите са около 10 000 лева, а нови работни
Коментари Харесай

Заплата от 10 000 лева в България? Истина е! Ето на какви изисквания трябва да отговаряте

Заплатите на авиодиспечерите са към 10 000 лв., а нови работни позиции за тях ще се отворят поради идното разкриване на най-голямото летище в света в Северен Истанбул. То ще е ситуирано на 8 милиона квадратни метра и ще може да обслужва 110 самолета по едно и също време.

Това значи, че във въздушното ни пространство ще навлизат с над 600 самолета дневно повече, което ще докара и до ръст в директните такси за България. Заради сериозното увеличение на полетите над страната ни, следва набиране на ръководители на полети – една от най-отговорните, стресови, само че и най-добре платените специалности, осведоми Дарик. 

За да станеш авиодиспечер, ти би трябвало тапия за висше образование без значение каква компетентност и добър британски език. Но това е единствено началото.
 
„ Първо в самата компания за управление на въздушно придвижване минават на една интернационална система, при която се изследва техни качества за тази активност. След това тези, които сполучливо преминат, отиват на специфични медицински прегледи, които са със международни условия. След това минават на психическо тестуване в медицинските комисии, където също се изследват качествата им за тази специалност и по-късно към този момент компанията си преценя кой от сполучливо миналите претенденти ще могат да вземат, с цел да ги обучат. А образованието също е задоволително скъпо и им трябват хора, които бързо да влязат в специалността “, разяснява авиационният психолог Елена Пенчева.

Продължителността на образованието е близо две години и минава през няколко стадия, включващи теория и практика.

Психологът изясни, че тази специалност е стресова, тъй като за малко време ръководителите на полети би трябвало да вземат значими решения и от тях се изисква оптималната централизация през целия им работен ден, постоянно през нощта или започващ доста рано сутринта.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР